![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, sam już nie wiem dlaczego tak mi się dzieje mam taki kod:
Powinno odejmować tyle pkt co jest input value oraz dodawać czas również tyle co jest input value, no ale problem jest taki wyświetla się że pobrało niby np.: 1 pkt i dodało 1 dzień, ale w MySQL odejmuję 2x więcej pkt oraz jeśli to 1x VIP czyli else warunku: if ($userdata['vip'] > time()) {} to normalnie wyświetla się w skrypcie do liczenia, że to jest 24h, ale gdy już przedłużam VIP czyli ten warunek if ($userdata['vip'] > time()) {} to robi 2x więcej czasu oraz tak jak wcześniej wspomniałem 2x więcej pkt pobiera.. Gdzie jest błąd bo już sam nie mam pojęcia... Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuje ![]() Edit.: Gdy daję aby zwróciło tablicę $_POST to wyświetla tak jak powinno option, wiec coś to musi być w php.., ale ja tam nie widzę nic dziwnego aby ujmowało 2x więcej pkt.. oraz 2x więcej dodawało czasu w przedłużeniu vipa.. Ten post edytował Giluś 27.06.2012, 13:06:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linijka #13 - masz złą konstrukcję klamr {} - przyjrzyj się temu...
-------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co masz dokładnie na myśli, ale spróbowałem wyrzucić całkowicie klamry z else - nic nie pomogło, dodać w mysql przed końcowym nawiasem ."" - też nie pomogło..
Dzięki za odpowiedz, może o czymś innym mówiłeś ? ![]() Edit: Zrobiłem test na takim kodzie:
Dalej to samo: 2x Więcej PKT pobiera oraz 2x Więcej czasu dodaje. Ten post edytował Giluś 27.06.2012, 13:41:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź w logach serwera czy Twoja przeglądarka nie przesyła dwa razy formularza albo Ty nie klikasz w formularz dwa razy
np. w access logach serwera, albo zapisuj wywołania do jakiegoś pliku z logami dodatkowo ten kod nie jest zabezpieczony przed SQL INJECTION Ten post edytował jaslanin 27.06.2012, 17:13:50 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Gdybym 2x Naciskał lub moja przeglądarka 2x przesyła formularz to mając 1 pkt nie kupił bym pakietu za 1pkt bo przy 1 odświeżaniu bo kupił 24h a przy drugim już by warunek zadziałał...
Wiem, że nie jest bezpieczny bo jeszcze nie dodawałem żadnych zabezpieczeń. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Napisz swoje wypowiedzi stosjując jakieś kropki i przecinki, to może lepiej Cię zrozumiemy.
2. Zrób wcięcia w swoim kodzie, to może lepiej zrozumiemy Twój kod -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Poradziłem sobie sam, nie wiem czemu tak się działo zrobiłem taki kod:
Zamiast:
I Niby działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:29 |