![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt: http://www.forum.tweaks.pl/szukaj/gt505-simlock/
Wyświetla zapytania i dostosowuje do nich wyniki z bazy danych. Powiedzmy, że tych zapytań jest 300 000. Na forum jest 1190532 postów. Zapytania są odświeżane co 30 dni. Każde zapytanie wymaga pogrubienia zawartości posta. Macie pomysły jak to można zooptymalizować. Ten post edytował makensis 27.06.2012, 10:42:29 -------------------- Forum komputerowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałeś WinRAR? Mówię Ci świetny, jak ze szwagrem zoptymalizowaliśmy malucha w garażu, to później był mercedes. i tak co 30 dni, bo wykonywał zaledwie 1190532 mm przejechanej trasy, a metal łuszczył się przy 300 000 kroplach deszczu.
Opiszesz coś więcej czy mamy wróżyć ze szklanej kuli, bo jak na razie wygląda to na spam. Ten post edytował !*! 27.06.2012, 10:46:30 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam się na tym, nie jestem programistą, skrypt widac jak na dłoni co robi. W BD ma nr'y postów, które pasują do wyszukiwanej frazy. Potem je wyświetla pogrubiając wyszukiwane hasła. Pożera przy tym 50% zasobów serwera przy ruchu zaledwie 700 odsłon dziennie.
-------------------- Forum komputerowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widać, ponieważ taki skrypt można napisać na setki sposobów. Trzeba zoptymalizować zapytania do bazy, cache i sam skrypt jaki mieli te dane. Nie ma tu prostej odpowiedzi, tak samo jak proste nie będzie zoptymalizowanie całości. Musisz podać więcej szczegółów, kod źródłowy, albo po prostu podaj ofertę w innym dziale, ale tanie to nie będzie.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 14:01 |