![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Mam taki problem: W sklepie nad którym pracuje użytkownik zamawia produkt który wpierw sam w pewnym sensie tworzy za pomocą Flasha (np. przedmiot z wygrawerowanym napisem). Użytkownik będąc na stronie produktu (np. drewniana deska) może włożyć go do koszyka lub użyć konfiguratora aby za pomocą narzędzia fleszowego zaprojektować jakiś napis. Gdy użytkownik projektuje napis i zapisuje swój projekt to tworzy się nowy katalog a w nim XML zawierający wszystkie szczegóły techniczne na temat obróbki produktu i pliki IMG. Działa to w ten sposób, że flash odwołuje się do pliku PHP który w zależności od żądania teorzy katalog/plik xml/plik img a na koniec ma dodawać do sesji:
jednak to nie będzie działać bo jak się kazało plik odpalony przez flasha korzysta z innej sesji - tworzy sobie nową... Jak to wykastrować? Potrzebuje dodać to do sesji aby przy składaniu zamówienia to zamówienie było powiązane z zaprojektowanymi produktami ponieważ nie tylko zalogowani użytkownicy mogą to robić.
Ten post edytował Adi32 26.06.2012, 14:31:07 -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:15 |