![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam gatunki drzew w tablicy
Kod $gatunki_drzew_znal = explode(',', $gatunki_drzew); przykładowe wartości: so, md, jd jak zrobić aby stworzyć w pętli zmienne typu $suma_so, $suma_md - tyle ile jest gat_drzew - na początku ustawione na 0 Kod for ($i=0; $i <count($gatunki_drzew_znal); $i++) { $suma.$gatunki_drzew_znal[$i] = 0; //to nie działa echo '<br />'.$gatunki_drzew_znal[$i].': '.$suma.$gatunki_drzew_znal[$i]; } w późniejszym etapie chcę to wykorzystać do zliczenia kolumny: Kod $suma_so = $suma_so + $$gatunki_drzew_znal[$i] w ostateczności zadam zapytania do bazy danych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Zajrzyj do manuala do działu zmienne zmienne
2) Ale w tym przypadku jest to bez sensowna zabawa. Lepiej zrób tablicę $suma o inseksach: so, md, jd i po sprawie. Będzie to o niebo czytelniejsze i zdecydowanie lepsze rozwiązanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował maly_swd 26.06.2012, 13:07:58 -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:43 |