![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam mały problem z takim przypadkiem(singleton)
Potrzebuje takiego rozwiązania, aby w tym wpadku rodzic dowiedział się o nazwie klasy dziecka. Czy jedynym rozwiązaniem jest dopisywać w klasie dziecka do zmiennej $name(w klasie rodzica) nazwę klasy dziecka? Czy można jakoś zrobić z automatu? Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Zapomniałem już jak się programuje ; o |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jest to jedyny cel. Chciałem tylko uzyskać z automatu singletona, aby nie przepisywać go do każdej mojej klasy.
Fakt jest taki, że rzeczywiście, moja wiedza dot. programowania w PHP strasznie zubożała przez prawie półroczny brak kontaktu z programowaniem, lecz właśnie mam na celu przypomnienie sobie paru cennych rozwiązań lub wręcz nauczenia nowych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki wielkie za pomoc, poleciał "pomógł" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat lecz właśnie mam na celu przypomnienie sobie paru cennych rozwiązań lub wręcz nauczenia nowych Singleton w zdecydowanej większości przypadków nie zalicza się do "cennych rozwiązań". Nie chcę już powtarzać tego co zostało napisane tyle razy, tak więc jedynie odeślę do Google'a: singletons are evil. Powinieneś bez problemu znaleźć całą listę wad związanych z jego błędnym* użyciem, oraz alternatywne rozwiązanie w postaci IoC.* są sytuacje, gdzie użycie singletona ma sens, ale są bardzo, bardzo rzadkie. Ten post edytował Crozin 25.06.2012, 01:36:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:13 |