![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę instalator do swojego prostego cmsa, ale mam problem z ukryciem błędu informującego o nienawiązaniu połączenia z bazą danych
![]() Mam taki kod:
I jeżeli wpiszę niepoprawne dane mysql, to wyrzuca mi: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user A pod tym "błąd". Jak mam pozbyć się tego warninga, żeby nie był wyświetlany? Wiem, że można dać przed funkcją @ ale czytałem, że tak się nie powinno robić. Wiem, że to podstawy, ale jakoś nie moge sobie tego przypomnieć ![]() Ten post edytował d.stp 23.06.2012, 17:35:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
piszesz cmsa i nie wiesz takich rzeczy? Oooo error reporting, display error
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce tego wyłączać, chce się pozbyć tego waninga
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
zawsze bedzie warning chyba ze sa jakies funkcje w php do wyjatkow w co watpie, napisz sobie klase do wyswietlania bledow i masz
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz (chyba że przechwycisz to w bloku try{}catch{}, ale to nie ma sensu, patrząc na kod wyżej.). Instalator to jedna z tych sytuacji w której powinieneś użyć @ w celu wyciszenia ewentualnego błędu, bo za tym kodem powinien być
User poprawia formularz wysyła dane i wszytko się kręci. Ten post edytował !*! 23.06.2012, 17:47:18 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:59 |