![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę z tekstu wyciągnąć wszystkie wystąpienia "{ ...coś... }" takie, że ...coś... nie zawiera znaku "{".
Próbowałem z czymś takim: czyli jak ja to rozumiem: "dowolna ilość znaków różnych od "{", pomiędzy nawiasami klamrowymi", ale nie działa ;< Ten post edytował krzywy36 23.06.2012, 00:14:54 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo ciężka sprawa...
Na stackoverflow nawet mówią, że się nie da. Inni podają jakieś przykłady, które nie nadają się dla Twojego problemu... Sam dopracowałem się czegoś takiego(przez ostatnie dwie i pół godziny):
Jeszcze jutro spróbuję. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ? Pozdro. PS. Musisz wstawić podwójny znak ucieczki - raz dla PHP, a drugi raz dla PCRE. -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze olać w wyrazeniu to { i pobrać wszystko co pasuje niezaleznie czy posiada ten znak czy nie. Potem np. Za pomocom strpos() posprawdzac czy jest { jezeli jest to niech nic nie robi ( lub usunie zmienna ktora zawiera ten tekst ) a jezeli nie ma to niech coś tam robi.
-------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tolomei po kilku testach widzę, że Twój sposób działa, więc co z nim nie tak (może poza estetyką)?
![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
W tej na wyjściu masz tak: [0] => {abcd} [1] => {gh} [2] => {ijkl} [3] => {mnop} [4] => {u} a myślałem że chcesz taki efekt: [0] => {abcd} [1] => {ijkl} [2] => {mnop} Z tymi znakami ucieczki oczywiście masz rację... Zbyt późno było chyba dla mnie wczoraj ![]() Powodzenia ! -------------------- “ Computers are good at following instructions, but not at reading your mind. ” - Donald Knuth |
|
|
![]()
|
|
jest dobrze, tak chciałem
![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:17 |