![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mój problem dotyczy powiązania ze sobą dwóch i więcej elementów audio (np linii poszczególnych instrumentów utworze) tak, by naraz włączały się wszystkie; a użytkownik ewentualnie mógłby niektóre wyciszać. Dotychczas kombinowałem w takie sposoby: Kod <p><audio id="audio-element" src="test.mp3" && "test2.mp3" controls="true" style="width: 512px;"> </audio></p> i Kod <p><audio id="audio-element" src="test.mp3" && "test2.mp3" controls="true" style="width: 512px;"> </audio></p> <p><audio id="audio-element" src="test.mp3" && "test2.mp3" controls="true" style="width: 512px;"> </audio></p> Jak się łatwo domyślić - nie zadziałało. Podejrzewając, że sprawy nie da się załatwić na poziomie htmla, przeszukałem forum i natknąłem się na ciekawy temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=15...l=element+audio i próbowałem to zmodyfikować na własne potrzeby, ale mam jakiś problem z odpaleniem plików html z JavaScript (próbowałem na Windows + Chrome/Firefox i Ubuntu + Firefox), chociaż nigdzie tego nie blokowałem i na cudzych stronach mam to widoczne. Ale to już pytanie na inny temat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co na to autoplay?
http://www.w3schools.com/html5/att_audio_autoplay.asp -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@wNogachSpisz
Właśnie tego typu programy nagrywające i odtwarzające muzykę/tabulatury mnie zainspirowały, ale chciałabym napisać coś swojego. @Rysh Wielkie dzięki! Nie wpadłem na to oczywiste rozwiązanie; kłopotem może być tylko to, gdy użytkownik chciałby, pozostając na jednej stronie, odsłuchać parokrotnie utworu, tak by ścieżki mu się nie "rozjechały". Kod <p><audio controls="controls" autoplay="autoplay"> <source src="test.mp3" type="audio/mp3" /> </audio></p> <p><audio controls="controls" autoplay="autoplay"> <source src="test2.mp3" type="audio/mp3" /> </audio></p> Wracając jeszcze mojego małego offtopa z końca 1 posta (aż się wstydzę zakładać osobny temat, bo chyba nie dostrzegam czegoś oczywistego) JavaScript mi działa na stronach www, podczas gdy nie działa w plikach znajdujących się na moim dysku (oczywiście mają one rozszerzenie html, budowę html i skrypt-gotowca z Internetu w środku). Ten post edytował Tliti 21.06.2012, 22:44:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli chcesz zapętlać dźwięki, ale nie co chwilę, tylko jak skończą się wszystkie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czyli chcesz zapętlać dźwięki, ale nie co chwilę, tylko jak skończą się wszystkie? Tak, żeby np. po nagraniu utworu w symulatorze magnetofonu wielościeżkowego typu Audacity na gitarę, bas i perkusję użytkownik mógł słuchać tego utworu w różnych kombinacjach: gitara i bas (perkusja wyciszona), czy gitara i perkusja (bas ściszony); każda ścieżka w osobnym mp3. Uściślając chodzi o to, by włączanie, wyłączanie i pauzowanie utworu było powiązane; a wyciszanie było osobno regulowane dla każdej ścieżki. Ten post edytował Tliti 22.06.2012, 17:16:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:02 |