![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Próbuję bezskutecznie napisać skrypt, aby sam się włączał -> czyli, że gdy strona się załaduje to włącza się funkcja i będzie w kółko działać, jednakże bezskutecznie. Czy możecie mi powiedzieć co wykonuję źle ? Albo ewentualne poprawki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co ja widzę
![]() Nie zapętlaj tak. Sprawdzaj to po tym, jak zawartość textarea się zmieni. -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeczytaj: Temat: JavaScript jesli Twoj watek go dotyczy KONIECZNIE przeczytaj
w konsoli błędów JS masz: Uncaught ReferenceError: words is not defined w tym przypadku wynika to z tego że pierwsze wywołanie funkcji nie może w swoim zasięgu odnaleźć definicji funkcji. Jakbyś przeniósł wywołanie funkcji z końca przed
to by zaczęło się wywoływać Niemniej jednak to co chcesz osiągnąć inaczej się robi: http://cssglobe.com/post/7161/jquery-plugi...t-for-textareas google: jquery textarea character count google: jquery textarea character limit -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj setInterval, który będzie sprawdzał na bieżąco co pewien czas. Ew. w tym przypadku lepiej użyć zdarzenia keyup/down na textarea, czyli sprawdzać w trakcie wpisywania, a nie cały czas.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
setInterval będzie dla mnie najkorzystniejszym rozwiązaniem tego
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:45 |