![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przeszukałem forum odnosnie checkboxow i rozne warianty juz wyprobowalem jednak ciagle mi to nie dziala.
Sprawa wyglada tak, ze mam strone main.php na ktorej wyswietlaja sie wpisy z bazy w postaci tabelki - do tego generuja mi sie checkboxy do kazdego rekordu. W naglowku mam przycisk "submit" ktory ma za zadanie usuwac zaznaczone rekordy - tzn zaznaczam checkboxa obok danego rekordu , naciskam przycick "usun" z naglowka i ma usunąć, jednak nie usuwa .... Mozliwe ze zapytanie sql blednie jest sformulowane, probowalem rozne skladnie i nic mi to nie dalo. oto kod: main.php
Do tego mam plik usun.php, w ktorym mam zapytanie do bazy:
Ten post edytował motylas 21.06.2012, 12:51:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
<form action="usun.php" method="post">
<INPUT name='usun[]' value='Usuń zaznaczone' type='submit' onClick="return confirm('Chcesz to usunac?')"> </form> Przecież ty w formie masz tylko przycisk USUN...... W formularzu mają być również checkboxy, które zaznaczasz. W przeciwnym wypadku one ci się nie wyślą... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wlasnie, problem jest w tym ze checkboxy mam w petli i musza tam byc zeby mi dynamicznie je tworzylo w zaleznosci od tego ile mam wpisow w bazie, a przycisk mam w naglowku ....
zrobilem tak: nie wiem czy o to chodzilo ale nadal nie dziala ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No wlasnie, problem jest w tym ze checkboxy mam w petli i musza tam byc zeby mi dynamicznie je tworzylo w zaleznosci od tego ile mam wpisow w bazie Co ty nie powiesz..... ![]() No jasna rzecz ze masz to w petli skoro pobierasz to z bazy.... Ale jaki problem dać to w form?? Mowie ci po raz ostatni: checkboxy i przycisk usun mają być w JEDNYM formie. Czy tak trudno zrobic tak: <form> petla z generująca checkboxy przycisk USUN </form> Jakiś problem? I checkbox mają mieć nazwe np taką: ids[] a guzik usuwający ma miec nazwe np. usun. Wkoncu to checkboxy maja byc tablicą a nie na odwrót -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Idac twoim tokiem zrobilem tak:
Nie wiem czy name guzika moze byc takie jak name checka bo nadal nie dziala ;p minus tego rozwiazania jest taki ze generuje mi tyle guzikow usun ile checkow a ja chcialem wszystko usuwac jednym guzikiem z naglowka (ale to nie wazne, jak by mi zadzialal twoj sposob to tez bylbym szczesliwy ) ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, niech ktoś inny się z tobą użera.
Podałem ci prosty kod <form> petla z generująca checkboxy przycisk USUN </form> A Ty nawet tego nie potrafisz zrobić... Wyraźnie ci napisałem: checkboxy i przycisk usun mają być w JEDNYM formie. A ty co? A ty nadal generujesz tyle form ile masz checkboxów.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:00 |