![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam chat na którym umieściłem licznik ajax, który ma zliczać ile jest ludzi online. Po odświeżeniu(F5) przenosi na stronę główną, a licznik nie zmniejsza się i nie wiem czemu. Może ktoś mnie chociaż naprowadzić czemu się nie zmniejsza? część kodu z licznika:
Do body dodałem też:
fukcja leavechat:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co tak komplikować? Skorzystaj z jQuery i ajax i zmieścisz to w kilku linijkach.
Ogólnie ciężko się połapać, jakieś puste funkcje, nie pokazałeś kodu PHP. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W getNumberOfUsers.php tylko odczytuje z bazy danych ile jest osób a z leavechat.php usuwam rekordy:
Właśnie nie chce zmieniać kodu, bo to wiąże się z większymi zmianami. Ogólnie po odświeżeniu itp. nie usuwa rekordu z bazy danych, przez co nie zmniejsza się licznik osób |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, nie usuwa ale doszedłeś chociaż na którym etapie jest błąd?
Klienckim czy serwerowym? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Usuwa mi tylko z bazy danych jeśli nacisnę przycisk Opuść czat. Po wciśnięciu F5 lub wejściu na nowo, na stronę główną - nie usuwa rekordu
|
|
|
![]()
|
|
Funkcja JS, która jest wykonywana w momencie opuszczenia strony zawiera całkiem inny ajax (url) od tej, która jest wykonywana w momencie wejścia na stronę więc nie rozumiem jakby to w ogóle miało działać?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:54 |