![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc chodzi mi o to, żeby include było w zmiennej ($a=include'cos'...)
![]() Korzystam z template'ów i wgląda to mniej więcej tak:
W plikach *.tpl nie mogę używać php, ale muszę w wybrane miejsce w dokumencie wstawić jakiś plik. Normalnie zrobił bym to przez include, ale musiał bym zrobić coś takiego: 'PRZYKLAD3' => include 'jakis_plik.php', lecz kidy tak robię plik i tak includuje się na samą górę dokumentu. Moje pytanie: czy istnieje możliwość zrobienia czegoś takiego, żeby include było tak jakby "w zmiennej" ? tzn. może być to jakaś inna funkcja wstawiająca plik, nie include ani require (ja innej nie znam). To trochę skomplikowane, myślę, że mnie zrozumiecie bo inaczej nie umiałem wyjaśnić. Jakby co to piszcie czego nie rozumiecie. Z góry dzięki za pomoc ![]() -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2003 Skąd: Poland, Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mi przypomina phpbb
![]() może tak:
Ten post edytował Dabroz 15.08.2004, 22:23:34 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php
// włączamy bufforowanie ob_start() include('plik.php'); // pobieramy dane z bufora i go czyscimy $eof = ob_get_clean(); $a = array('PRZYKLAD1' => $eof); ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dabroz --> to jest phpBB
![]() Vengeance --> To działa, tylko że inne pliki nie są includowane do tego pliku i wyskakuje Cytat Fatal error: Call to undefined function: ob_get_clean() Nie znam się na tym, ale może najpierw pobrać dane z buffora a potem go wyczyścić ![]() ![]() [------------------------EDIT-----------------------------] Już sobie poradziłem ![]()
... i wszystko gra ! Wielkie dzięki za pomoc, głowię się nad tym już prawie tydzień i sam bym na to nie wpadł ! Dzięki ![]() Ten post edytował camelx 15.08.2004, 22:49:43 -------------------- windows nie jest wirusem... wirusy coś robią :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:25 |