![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dlaczego na stronie (w php) zamiast polskich znakow sa: ³, ê itp. ? Moze mi ktos pomoc "zwalczyc" ten problem? Pozdrawiam MatiOk |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może to kodowanie strony coś chrzani... ja ten problem miałem przy zapisie do pliku, a rozwiązałem go str_replace()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ten post edytował cim 15.08.2004, 22:15:25 -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używasz gdzieś w kodzie htmlentities() ? Jeśli tak to zmień tą funkcję na htmlspecialchars().
Różnica jest taka, że htmlentities() zamienia wszystkie znaki, które mają swoje odpowiedniki w html, na kod html, a htmlspecialchars() zamienia tylko niektóre znaki na kod html. Więcej info w manualu :-) -------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Skąd: Gryfino Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cim, przy twojej metodzie jakies bledy mi wywala.
![]() Yarecki nie mam czegos takiego. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robie to tak (bo inaczej nie umiem więc wole tak jak w ogóle...) i działa bez zarzutu... P.S. przez ten kod przepuszczam zmienną przed wyświetleniem jej... w pliku są nadal $plusmn; etc Ten post edytował cim 16.08.2004, 10:12:28 -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:16 |