![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam,
Stworzyłem na potrzeby swojego nowego projektu bardzo prostą wyszukiwarke. Generalnie wyszukiwarka działa jak należy, problem stanowi jej jedna opcja która nie chce mi działać. Opcja ta polega na dodaniu do bazy wyszukań przy których nic nie znalazło. Kod:
Nie działą mi zmienna $liczenie bo print nie pokazuje żadnego wyniku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zabrakło Ci mysql_query:
Ten post edytował sadistic_son 19.06.2012, 18:32:45 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 642 Pomógł: 2 Dołączył: 9.03.2006 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Zmieniłem kod i generalnie $liczenie teraz działa ale tylko w przypadku kiedy jest wieksze od 0.
W przypadku 0, ucina tak jakby resztę strony po tym kodzie.
Nie wykrywa jak jest 0. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrób to tak:
Ten post edytował sadistic_son 19.06.2012, 18:45:07 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Nie działa, teraz jest jeszcze inaczej. Dodaje do bazy nawet jak jest >0
Jak wpisałem Michał nie ma takiego wyniku w bazie to wyskoczyły błędy: Cytat Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/wzrost-gwiazd.pl/httpdocs/szukaj.php on line 100
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/wzrost-gwiazd.pl/httpdocs/szukaj.php on line 115 Illegal mix of collations (latin1_swedish_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,COERCIBLE) for operation '=' Ten post edytował Lethys 19.06.2012, 19:11:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2011 Skąd: R do M / Sanniki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy nie skopałem znaczników iż na kolanie pisałem
robisz jedno zapytanie przed while i tego się trzymaj,kod powinien się wykonać jeżeli jest wynik większy niż 0,inaczej ma sprawdzić czy jest 0 i dodać
Ten post edytował eviance 19.06.2012, 21:09:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:28 |