![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do rzeczy:
Mam kod, który na stronie main.php wyświetla newsy, i ilość komentarzy do nich z tabeli , "...koment" :
Skrypt działa, ale jeśli mam kilka newsów na stronie, to wszystkie mają taką samą ilość komentarzy jak ostatni, mimo że nie mają komentarzy ![]() Nie wyświela żadnych błędów. CO ejst przczyną że wyświetla wszędzie tą samą ilośc koemntarzy ? -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2004 Skąd: Brześć Kujawski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa bo masz dwie takie same zmienne... z tym ze jedna chce kozystac z drugie... tej nie mam bo zostala zastapiona przez ta co wywoluje....ta zmienna to $ilosc. Troche uwagi i bedzie dobrze... a po drugie.... hm spojrz sam jak to powinno byc:
pozdro ![]() Ten post edytował fones 15.08.2004, 19:38:27 -------------------- Politechnika Warszawwska, Informatyka, G1I3
Aktualnie C i C++, ale nadal bardzo php ;p |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fones, nie w tym rzecz; w ogóle wszystko poplątałeś
![]() tara: zauważ, że przypisywanie wartości zmiennym $ilosc i $komentarze wykonywane jest tylko 1 raz, bez względu na ilość newsów. a wartości zmiennej $komenttabela są kolejno nadpisywane, i w końcu zostaje wartość właśnie dla ostatniego newsa, która jest wykorzystywana dla wszystkich pozostałych. trzeba przerobić ten skrypt --- jedna pętla while() powinna wystarczyć --- powinieneś sobie z tym poradzić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2004 Skąd: Golub-Dobrzyń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie chodzi tobie iż masz ten sam wynik np.: jakis news 1 komentarze(8);
jakis news 2 komentarze (8) - a powinno byc np. 5.. w tym momencie to powinieneś użyć takiej małej funkcji jaką jest mysql_free_result(); sam kiedyś miałem problem ale doszedłem do tego..
to powinno wystarczyc.. jak by co to podesle c swoje.. -------------------- PHP 4.3.11 apache 1.3.31 i wszystko
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakoś sobei nie mogę poradzić...
![]() Co tutaj powinno być ?: while(wybranie z bazy wczesniej jakie to niusy som i ich ide){ Co to jest za zmienna, czy to obojętne ?: $jakas_zmienna = mysql_free_result($ilosc); Spróbowałem to mi wyświetliło newsy trzykrotnie z tą samą liczbą komentarzy, mimo że każdy miał inne ![]() -------------------- MySQL 4.0.15 | PHP 4.3.3 | Apache 1.3.28 | Kwrite | phpMyAdmin 2.5.6-rc1 | Linux MDK 10.1 pp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 14:42 |