![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chodzi mi o taką płatność internetową dzięki której mógłbym kwotę zawartą w zmiennej przekazać do płatności
mianowicie którą płatność wybrać i jak je się podłącza bo przeczytałem już opisy płatności na stronie i muszę przyznać że nie kumam odbierania odpowiedzi ![]() z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
większość systemów płatności nie dość, że udostępnia czytelny PDF z opisem API i przykładami to jeszcze dają przykładowe pliki PHP i/lub gotowe moduły pod konkretne skrypty (osCommerce itp). Ściągnij to wszystko i przeanalizuj.
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 14.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ja właśnie na przelewy 24 nie zrozumiałem tych przykładów wiem tylko tyle że musi być formularz wysłany metodą post i nie wiem co z odpowiedzią mam zrobić
![]() przykladowo robie post kwota do zaplacenia wysylam go postem do przelewy to bym jeszcze umial zrobic i nie wiem co dalej ale podejrzewam ze trzeba odzyskac odpowiedz o dokonaniu transakcji Deuter a moglbys podac jakis przyklad platnosci gdzie jest to dosyc prosto opisane chodzi o to abym zakumal temat ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 22 Dołączył: 22.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na gotowych przykładach ci nie powiem, ale zasada tego jest taka:
user---informacja że płaci--->serwis od płatności---informacja że płatność dokonano--->twoja strona---wynonanie jakiejś usługi--->user w przypadku SMS jest bardziej rozbudowane: user---informacja że płaci--->serwis od płatności---sms--->user---wpisuje kod--->twoja strona---przesłanie kodu--->serwis płatności---walidacja kodu--->twoja strona---wynonanie jakiejś usługi--->user -------------------- Sorka za błędy ort. jak coś dajcie znać na PW to popoprawiam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 00:21 |