![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam szybkie pytanie. Otóż piszę framework, i chciał bym się zapytać czy takie czasy skryptu są na poziomie?
Cytat Łączny czas wykonywania skryptu ( SEKUNDY ): 0.07814 Łączne zapotrzebowanie na pamięć RAM ( w MB ): 0.45 Czas wykonywania zapytań bazy danych ( SEKUNDY ): 0.00734 Łącznie zapytań: 4 Czas skryptu PHP ( SEKUNDY ): 0.0719 Załadowanych modułów: 8 Znajduje się w nim : Klasa obsługi bazy danych, Sesje - oparte na bazie danych, Własny system szablonów, obsługuje całą składnie PHP, System aplikacji, gdzie aplikacja jest podzielona na moduły i sekcje. Nie wiem czy ktoś złapie o co chodzi. Aplikacja np. Blog, która ma moduł Komentarz, i sekcję wyślij Czy to dużo ? Powinienem postarać się o optymalizację? -------------------- "Zło do triumfu potrzebuje tylko tego, aby dobrzy ludzie nic nie robili" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko pieknie i ladnie, ale na jakim sprzecie i w jakim srodowisku to testujesz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak wyżej. Jaki sprzęt, jakim skryptem to mierzysz i gdzie go wstawiasz?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Framework piszę żeby utrwalić wiedzę.
Sprzęt to localhost, Intel Celeron 2.5Ghz RAM 512MB Geforce 210 Apache 2.2.21, PHP 5.3.8, MySQL 5.5.16 - Wamp Windows XP, Użycie procesora: 20%, RAM 20% i 548MB pliku stronnictwa użytego Mierzone za pomoca XDebug, lecz na PHPowych funkcjach wynik jest taki sam. Chciał bym wykonać testy pod obciążeniem, ale nie wiem jak to zrobić ;( Ew. chciał bym też aby ktoś sprawdził poprawność kodu. Proszę też o naprowadzenie jakich funkcji mi brakuje. Ten post edytował zielu001 18.06.2012, 19:45:39 -------------------- "Zło do triumfu potrzebuje tylko tego, aby dobrzy ludzie nic nie robili" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jakich funkcji Ci brakuje? w FW? To Ty powinieneś wiedzieć... cache, routing, uri, request itd.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
No tak, ale jeden człowiek nie jest wstanie określić co się przyda w przyszłości
![]() -------------------- "Zło do triumfu potrzebuje tylko tego, aby dobrzy ludzie nic nie robili" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 3 Dołączył: 17.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie nie powinieneś robić benchmarków na windowsie... to nie jest środowisko odpowiednie dla php
![]() >Chciał bym wykonać testy pod obciążeniem, ale nie wiem jak to zrobić ;( apachebench (ab) w linuxie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy to dużo ? Powinienem postarać się o optymalizację? A skąd my mamy wiedzieć co Ty tam dokładnie robisz nie mając ani opisu ani kodu przed sobą? Porównaj to z innym frameworkami oraz ich możliwościami, to będziesz miał jakiś obraz na te wyniki...
|
|
|
![]()
|
|
XDev dzięki,
Jestem miłośnikiem debiana i sam siedziałem na nim ok. rok, ale musiałem się przesiąść bo nie miałem dostępu do aplikacji, które były mi bardzo potrzebne, a Wine nie dawał rady ;/ Stworzyłem coś w stylu Bloga na tym, i powiem śmiało że śmiga bardzo szybko, przy trybie dev, 0 cache i 10 rekordach praktycznie nie zwalnia, u mnie na localu jak i na innym serwerze, tutaj 00webhost śmiga fajnie. Dzięki za odpowiedzi, pobrałem IDE z trybem debug, sprawdzę czasy klas, przyśpieszę coś jak będzie się dało no i myślę że fazę wstępną skończyłem ![]() ![]() -------------------- "Zło do triumfu potrzebuje tylko tego, aby dobrzy ludzie nic nie robili" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:48 |