![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie znam się na PHP. Udało mi sę ustawić formularz kontaktowy na stronie przy pomocy SwiftMailera. Jednak po wysłaniu maila chciałbym aby użytkownik został przekierowany do strony thank_you.html. Nie mam pojęcia jak to zrobić. Poniżej wklejam kod pliku php. Serdecznie proszę Was o pomoc ![]()
Ten post edytował nivels 17.06.2012, 21:09:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump($result) zbadaj co zawiera gdy e-mail zostanie wysłany i zrób jakąś symulacje błędu aby też to obsłużyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
już wiem w czym jest problem z moim skryptem.
Całkowicie ignorowane jest polecenie header. Gdziekolwiek w kodzie bym go nie umieścił i tak nie zostaje wykonany. Co mogę z tym zrobić? Jest jakaś alternatywa dla polecenia header w celu przekierowania? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ten post edytował rocktech.pl 18.06.2012, 11:22:44 -------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
poprawiłem, nadal nic
![]() rozumiem że nie ma alternatywy dla "header" może w kodzie html po wysłaniu formularza można jakoś zrobić przekierowanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jeżeli dalej nie masz przekierowania to oznacza tyle, że nagłówki zostały już wysłane, a ty nie masz włączonego raportowania błędów. Daj tak. A co do przekierowania w JavaScript zawsze możesz się posiłkować takim kodem:
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po header('...') należy dawać exit;
Nagłówek jest wypluwany dopiero jak parser PHP skończy pracę. Ale to raczej nie rozwiązuje problemu. -------------------- Wolałem języki z rodziny C ale poszedłem na łatwizne...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:25 |