![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem meczy mnie to juz ponad tydzień - wiem ze muszę do tego zastosować funckje preg_match, lecz nie wychodzi mi to za bardzo posiadam strone z zamowieniami, na ktorej wyswietlane sa zamowienia roznego typu zgrupowane razem np zamowienia techniczne, informatyczne itp - jest ich na stronie ok 10 grup, kazda o roznej ilosci pozycji chce pobrać dane z tej strony a dokladniej date zamowienia, godzine i id_zamowienia ( te liczby 3,4 cyfrowe ) by później moc raportować z tych danych i tworzyć statystyki dane chce zapisywać do bazy danych w formie data,godzina zamowienia | nr 1 zam | nr 2 zam | nr 3 zm | itd | nazwa zamowienia zalezy mi by wyciagnac same liczby z tych divów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedziesz foreach po $id i wrzucasz do bazy. Jaką masz strukturę tabeli, bo chyba chcesz coś w stylu: Kod INSERT INTO zamowienia VALUES ('', '$data[1]', '$id[1]'); Chyba, że masz stałą liczbę zamówień to możesz trzymać w jednym wierszu choć i tego nie polecam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli cześć ([^<]+) jest odpowiedzialna za konkretne dane które chce pobrać ?
jesli mam stala okreslona liczbe zamowien to moge zastosowac petle for z licznikiem ustawionym na stale? date i godzine zapisze mi razem w zmiennej $data ? date pobieram i zapisuje bez problemu - ale z zapisaniem samych nr zamowien mam trudnosc w bazie zapisuje mi date a w miejscu nr zamowien wartosc "0" chce zapisac wszystko w jednym wierszu - data | nr zam | nr zam ...
Ten post edytował bankdirect 19.06.2012, 09:28:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:34 |