![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2012 Skąd: Austria Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisałem skrypt logowania na stronę ale mi nie działa ;d Od razu gdy wejdę na stronę jest pokazany komunikat "Zostałeś zalogowany jako. ", który powinien być widoczny dopiero po zalogowaniu :/
Łapcie skrypcior: To jest strona index.php (żebyście wiedzieli jak to mniej więcej wygląda)
Teraz strona zaloguj.php, która teraz wgl mi nie działa ;d
I na koniec include_header.php, to tam skrypt sprawdza, czy sesja jest zdefiniowana.
Proszę wszystkich o pomoc i podkreślam, że jestem początkującym programistą ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2012 Skąd: Austria Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem, niestety efektów brak :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale Ty rozumiesz, że jak już się zalogowałeś, to pozostaniesz zalogowany?
Zrób tymczasowo $_SESSION['zalogowany'] = false (tzn. zrób raz a potem zakomentuj tę linijkę i teraz powiedz co się dzieje). |
|
|
![]()
|
|
No tak, rozumiem ale rzecz w tym, że ja się wgl nie logowałem... Od razu po uruchomieniu skryptu wyświetliła mi się treść dla zalogowanego ;d
Ale sprawdzę ;PP EDIT: No to punkt dla ciebie ![]() ![]() Błąd serwera W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony /zaloguj.php Może być ona wyłączona na potrzeby konserwacji lub nieprawidłowo skonfigurowana. any ideas? ![]() 2. EDIT: Ok, już mi działa strona zaloguj.php (o 1 "}" za dużo ![]() ![]() Ktoś widzi jeszcze jakieś błędy? ![]() Ten post edytował porywacz 16.06.2012, 10:38:58 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ok, już mi działa strona zaloguj.php (o 1 "}" za dużo Jakie Ty masz ustawienia php, że przy takim błędzie wypluwa Ci jakieś dziwaczne "W witrynie wystąpił błąd podczas pobierania strony" ? Powinno powiedzieć coś, co bardziej da się wrzucić na ruszt. Cytat Lecz nie mogę się zalogować wpisując poprawne dane To po 1: sprawdź w bazie, czy na pewno wpisujesz poprawne dane, po 2: polub wypluwanie błędów, czyli zamiast np.:
Robisz:
Tak w ogóle, to nie za bardzo analizowałem ten Twój kod, nie chce mi się, ale na pewno kłaniają się podstawy podstaw. Ten post edytował konrados 16.06.2012, 11:37:30 |
|
|
![]()
|
|
Jestem początkującym programistą, mogą mi się zdarzyć błędy
![]() $sql = mysql_query("select count(*) from `uzytkownicy` where `login` = '$login' and 'haslo' = '$haslo'"); A czy ktoś zauważył, że przy 'haslo' dałem apostrofy ? ![]() Oczywiście już poprawiłem ;> EDIT: Problem rozwiązany, temat do zamknięcia ![]() Ten post edytował porywacz 16.06.2012, 12:42:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:50 |