![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z hover dla jquery.
Problem polega na tym, że pierwsze najechanie na <li> nie wywoluje funkcji. Dopiero po drugim najechaniu funkcja raczy się wywołać Kod <script type="text/javascript"> function pok(id) { var p = $("#li"+id); var str = $("#start_menu"); var position = p.position(); var positionS = str.position(); var ods= position.left - positionS.left; var odleglosc="-"+ods+"px"; $("#sub_"+id).css("margin-left", odleglosc); $("#li"+id).hover( function(){ $("#a"+id).addClass("active2"); $("#sub_"+id).fadeIn(); }, function(){ $("#sub_"+id).fadeOut(); $("#a"+id).removeClass("active2"); }); } </script> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz jakieś demo i nam pokaż jak to działa. Tylko jak najmniejszą ilość kodu proszę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem rozwiazany, dzieki za zainteresowanie
Ten post edytował marian84 14.06.2012, 22:43:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypadałoby napisać co było nie tak i jak to naprawiłeś. Możliwe, że ktoś będzie miał podobny problem i Twój temat się komuś przyda.
Choć prawdopodobnie, zrobiłeś błąd( jakieś niedopatrzenie ) w innym miejscu( dlatego też prosiłem o demo ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wywaliłem wywołanie funkcji dla li pok() (np <li onmouseover="pok(3)">slowo</li>) i dodałem wywolanie z jquery
Kod <script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){ $("li#li").hover(function(){ $(this).children(".sub-links").fadeIn(); var p = $(this); var str = $("#start_menu"); var position = p.position(); var positionS = str.position(); var ods= position.left - positionS.left; var odleglosc="-"+ods+"px"; $(this).children(".sub-links").css("margin-left", odleglosc); $(this).children("a").addClass("active2"); },function(){ $(this).children(".sub-links").fadeOut(); $(this).children("a").removeClass("active2"); }); }); </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:58 |