![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki formularz
i chciałbym aby przez zapytanie w drugim select wyciągał mi tylko takie miasto, które w bazie pasuje do wybranego województwa w bazie mam oczywiście kolumny woj i miasto. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz to rozwiązanie: select zalezny od drugiego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 7 Dołączył: 6.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłbym to tak:
1) Przy pierwszym wyświetleniu formularza, w polu 'miasto' wygenerować listę miast pierwszego województwa, jakie pokaże się na liście. Do pola 'woj' dodać aktywator onchange albo w javascripcie zbindować zdarzenie change; 2) Po wyborze innego województwa następuje aktualizacja pola 'miasto'. Sposób realizacji (przeładowanie strony, load(), AJAX etc.) zostawiam do wyboru. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jQuery tego nie zrobie ponieważ jak mam przekazać do <select> <option> dla miasta wartość wybraną podczas wyboru województwa ?
użyję metody ajax, najłtawiej i najlepiej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:18 |