![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuje pomocy tak jak w temacie. Przetrzepałem książke (widocznie słabo, bo już kiedyś na to trafiłem) i nie znalazłem nic na temat rozbijania słowa na litery. Chodzi o to, że mam input wpisuje w niego słowo i chcę aby zostało zamienione na kod. Czyli np. mam słowo ABC i chcę żeby rozbijało na A, B i C. A zostało zamienione na a1, B zamienione na B2, C a c3. Trzeba użyć tablicy i z tym raczej nie będę miał problemu no ale potrzebuję jakiegoś promyczka nadziejii ponieważ nie wiem w ogóle jak mam się za to zabrać. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może też sprawdzić się tutaj: str_replace gdzie jako parametry możesz podać tablicę czego szukać i na co zamienić.
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie to, dziękuje
![]() A pytanie teraz jak będę miał już tablice to jak mam w niej zamienić znaki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie, "str_replace" zwraca uwagę na wielkość liter. Na moim pięknym hostingu nie działa funkcja str_ireplace. Jest jakiś sposób na ominięcie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 03:38 |