|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
mam pewne problemy z konfiguracja vpsa, dlatego licze na mala pomoc z Waszej strony.
1. w ovh przekierowalem domene na ip serwera (pole a). domena wskazuje poprawny adres. 2. utworzylem nowego klienta w kloxo a nastepnie tworze subdomeny, konta pocztowe i ftp. Wszystko sie ladnie dodaje i w teorii powinno dzialac, jednak tak nie jest: a) nie moge zalogowac sie na ftp utworzonym kontem ftp (konto glowne serwera sie loguje) - w logach mam "brak takiego uzytkownika" b)nie dzialaja subdomeny - "Nie odnaleziono serwera", w logach nie mam nic, chyba apache nawet tego nie lyka c) dla konta pcoztowego nie dziala nawet http://webmail.moja-glowna-domena.pl d)poczta tez nie dziala - w logach "brak takiego konta pocztowego" ktos mi wytlumaczy co zrobilem zle ? Dla pewnosci przeszukalem googla i youtuba, przelecialem tutoriale i wszedzie robili tak jak ja. // moge dodac, ze: mod_php zmienilem na suphp dzialam na centosie 5.8 // nie bardzo rozumiem jeden moment konfiguracji kloxo. Przed dodaniem klienta/resseller trzeba utworzyc "DNS Template" wiec ja mam takie wpisy: DNS Template Name: Primary Web ip i mail ip: ip serwera Primary DNS: ns1.moja-glowna-domena.pl Secondary DNS: ns2.moja-glowna-domena.pl nie bardzo wiem dlaczego tak wpisalem i czy w tym nie jest problem. przeciez domene przekierowalem tylko na swoj serwer ? Ten post edytował trucksweb 13.06.2012, 12:21:16 |
|
|
|
trucksweb Centos + kloxo - kilka problemow w konfiguracji 13.06.2012, 11:59:40
emkej A masz dodane subdomeny do konfiguracji? 18.06.2012, 12:34:48
adgad Witam,
mam problem z kloxo i centosem 5. Mianowici... 15.06.2013, 20:05:34 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 18:03 |