![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to mój pierwszy post - dotychczas tylko czytałem, ale w końcu muszę poprosić o kilka porad:
Mam mały projekt - stworzyłem stronę z wyszukiwarką, która wyszukuje w bazie MySQL wpisane przez użytkownika hasła, a następnie przeładowuje stronę i wyświetla miniaturki zdjęć pobrane z serwera (z porcjowaniem wyników). Chciałbym, aby po kliknięciu na miniaturkę zdjęcia przenosiło użytkownika na stronę zawierającą duże zdjęcie + szczegóły na jego temat pobrane z bazy, niestety nie mogę przenieść (pobrać?) zmiennej z numerem danego rekordu. Poniżej fragment kodu wyszukujący numery zdjęć na podstawie rekordu z bazy, a następnie wyświetlający je jako miniaturki. W chwili obecnej po kliknięciu na miniaturkę wyświetla się powiększony obrazek (z wykorzystaniem lightboxa, html zamiast jpg wynika z użycia zmodyfikowanego .htaccess), a chciałbym zamienić to w przenoszenie na stronę.
Na stronie mającej się otworzyć próbowałem choćby odebrać numer danego rekordu (czyli mój $_nr_zdjecia[0] ), ale pokazuje mi Notice: Undefine index $zzz Odbiór na stronie max.php w najprostszy sposób: Pewnie chodzi o to, że strona index.php zawiera kod:
czyli po kliknięciu na szukaj zwraca sama sobie pobrane z zapytania dane, a gdy ja chcę przenieść kolejne zapytanie na stronę max.php to zmienna zostaje przy index.php... Dobrze rozumiem? Gdzie mogę zadeklarować że właśnie tą zmienną $zzz chcę przenieść na inna stronę? Ten post edytował herne 13.06.2012, 08:29:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 4 Dołączył: 8.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam ze chodzi Ci o to. masz taki kod:
a powinno byc tak:
i pozniej: zamiast: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiedziałem ze musi dać się to prosto rozwiązać, ale nie mogłem na to wpaść.
Teraz działa i mogę zająć się stroną docelową. Serdeczne dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:54 |