![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem z danymi, które zostały zakodowane jakimś algorytmem szyfrowania.
W związku z tym proszę Was o pomoc, ponieważ być może Wam uda się rozwiązać moją łamigłówkę I. Zakodowana treść: ijoO4LY5Nv8BAqlOt/jg9A== Oryginalna treść: VW II. Zakodowana treść: jYFZIF8qRjdtMcmxps6/YQ== Oryginalna treść: GOLF III (1H1) Nie bardzo mam pojęcie jak zostały te stringi zakodowane. Próbowałem base54, ale niestety to nie to... Za wszelką pomoc i sugestie - dzięki. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wygląda na tripleDes + base64.
Spróbuj na str0nie http://www.tools4noobs.com/online_tools/encrypt/ coś zakodować w tripleDes i nie zapomnij zaznaczyć kwadratu base64 encode output, a zobaczysz efekt. Tak w ogóle trudno tutaj powiedzieć w czym może być kodowane, bo algorytmów jest wiele i też też przy kodowaniu można posłużyć się wieloma takimi algorytmami, jednakże charakterystyczną cechą kodowania są klucze bez nich możesz zapomnieć o odkodowaniu czegokolwiek. Ten post edytował Niktoś 13.06.2012, 00:38:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:00 |