![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki problem:
w stronie index.php wczytuję za pomocą jquery inną stronę (pytanie.php) i wyświetlam ją w divie. Teraz muszę zrobić aby w pytanie.php przesłać plik na serwer bez przeładowywania strony. Jak to zrobić? Bo z tego co wyczukałem w necie to ajax nie wspiera przesyłania plików :/ (będą to tylko obrazki) Aha, główna przeglądarka która będzie używana to IE7/8 także HTML5 odpada Ten post edytował qweluke 12.06.2012, 15:45:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie wystarczy zrobić to przez ramkę? Cała strona nie będzie się odświeżała tylko ramka.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
flash
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
flash odpada, ramki próbowałem ale są z nią problemy,
tzn. strona napisana jest obiektowo i na szablonach (smarty). więc musiałbym robić tak, ze wywołuję plik np. pobierzpytanie.php a w nim jeszcze ramkę która wyświetlałaby klase odpowiadającą za wyświetlanie części strony. nie macie żadnego innego rozwiązania? Widze że na necie jest dużo pluginów do jquery ale tutoriale jakies biedne :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
widzialem to ale ja potrzebuje innego uploadera, tzn. musze miec mozliwosc wybrania ID dla pliku (czy to jest pierwszy, trzeci czy piąty plik) a ten przesyła wszystko jednocześnie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 19:28 |