![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie pytanie: Zrobiłem na komputer VrtualHosta np "dom" z projektem. Wszystko działa poprawne jak należy ale w domu mam drugi komputer. Teraz mam pytanie. Czy da się jakoś ustawić na stacjonarnym, aby łączył się z hostem "dom" na drugim komputerze ? Pozdrawiam Adibak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od dodania na drugim komputerze w /etc/hosts (C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts w przypadku Windowsa) by host "dom" kierował do "tutaj IP pierwszego komputera w sieci".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2011 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak też zrobiłem ale wtedy próbuje mi wejść na c:/.../htdocs a virtualny host mam na innej partycji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż konfigurację vhosta.
|
|
|
![]()
|
|
Oto ona:
<VirtualHost dom:80> DocumentRoot "E:\projekty\dom" ServerName dom </VirtualHost> To działa na tym co jest serwer postawiony. |
|
|
![]()
|
|
Zamień "dom:80", na "*:80".
|
|
|
![]()
|
|
działa ale teraz w drugą stronę czyli na tym co łączy się jest ok ale na tym co jest serwer wpisując adres "http://dom" przekierowuje mnie na c://.../htdocs
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać jak dasz tak:
<VirtualHost dom:80> DocumentRoot "E:\projekty\dom" ServerName dom </VirtualHost> <VirtualHost *:80> DocumentRoot "E:\projekty\dom" ServerName dom </VirtualHost> Choć pewnie to nie najlepsze rozwiązanie! :-] -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Tak działa.
Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:52 |