![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam mały problem mianowicie zrobiłem formularz rezerwacji wszystkie dane filtruje za pomocą walidatora a do akcji przekazuje z innej datę metodą post lecz gdy wysyłam formularz a nie wypełniłem poprawnie wszystkich pól to standardowo walidatory pokazują komunikaty błędu lecz ginie mi zmienna z datą ma może ktoś pomysł jak to obejść muszę przekazać datę żeby naliczyło mi okres rezerwacji
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że dopóki nie podasz kodu kontrolera, tego w którym tworzysz formualrz i tego w którym odbierasz dane wraz z kodem formualrza to trudno będzie Ci pomóc.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa formularza
Akcja troszke ją okroiłem
jak widzicie requestem pobieram date i ją przekazuje dalej do frontu aby na kalendarzy nanieść dni na kalendarz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pierwszego postu praktycznie nic nie rozszyfrowałem, natomiast w drugim znalazłem nieścisłość:
Przesyłasz w POST tablicę, ale jej nie odbierasz, tylko próbujesz od razu czytać wartości. Cytat Rezerwoj ![]() |
|
|
![]()
|
|
Daty są wysyłane przez inny formularz który nie jest zbudowany przez klase tylko ręcznie wklepany requestem pobieram dane ale gdy walidiator pokaże gdzie są błędy $dataod ginie a ja ją potrzebuję da się to jakość obejść ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba już zrozumiałem. Kiedy wyświetlasz właściwy formularz w żaden sposób nie przekazujesz już w żądaniu od i do. Wartości te masz w "przestrzeni" formularza (jako dataod i datado) i stamtąd musisz je pobierać (po przesłaniu właściwego formularza).
|
|
|
![]()
|
|
a jak mogę się do tego dokopać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 01:59 |