![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Nie mogę sobie z tym poradzić. Jak wydobyć dane pomiędzy Liczby a Koniec za pomocą preg_match_all, jeżeli mam coś takiego: Cytat Liczby Raz Dwa Trzy Cztery Pięć Sześć Siedem Osiem Dziewięć Dziesięć Jedenaście Dwanaście Trzynaście Czternaście Piętnaście Szesnaście Koniec Chodzi o dane pomiędzy Liczy, a Koniec. Ten post edytował AdBlock 11.06.2012, 20:38:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane zawsze zaczynają się od LICZBY i kończą na KONIEC?
Jeśli tak, to wystarczy wywalić te dwa wyrazy, a potem walnąć na zmienną explode (\n). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jednak jest to część większej ilości tekstu, więc explode niestety odpada.
Nikt nie wie jak sobie z tym poradzić...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W poprzednim temacie podałem Ci rozwiązanie, wystarczyło przeczytać o wyrażeniach i już byś wiedział.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 22:49 |