![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciał bym wiedzieć jak zrobić propozycje np: kolejek startowych czyli funkcja która sprawdza mi na podstawie bazy danych z konkurencjami zawodników które stanowiska w której kolejce są wolne np zawodnik bierze udział w 3 konkurencjach i funkcja zaproponuje mi że o 12.00 na stanowisku 1 może odbyć jedną konkurencje o 13.00 na 1 i o 15.00 na 1. jak mógł bym się za to zabrać jak to powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są w bazie danych zawodników i określone że biorą udział w konkurencjach np o 12:00, st. 1 || 12:00, st.2 i chcesz dodać 3 zawodnika który bierze udział w 1 konkurencji to funkcja zaproponuje 12:00, st. 3.
Proszę o pomoc Ten post edytował ghastblood 12.06.2012, 08:17:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod id_user | godzina | st | konkurencja i wtedy pobierasz jak chcesz, np. względem godziny do konkurencji czy stanowiska. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
teraz to ja nie rozumiem możesz rozwinąć to jakoś ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podałem przykład jak wygląda baza danych. Robisz proste zapytanie SQL wyciągając te dane tak jak każde inne.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
tak tylko ja potrzebuje ocenić jakie stanowiska są wolne a nie wyciągnąć stanowiska już zajęte wiem jak wyciągnąć zajęte stanowiska. Potrzebuje dobrać się do pustych.
proszę o pomoc Nikt nie jest w stanie mi pomóc ? |
|
|
![]()
|
|
Przedstaw jakiś kod. Jak wygląda baza, jak ustalasz stanowiska, dodajesz rekordy itd.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
wizualny podgląd stanowisk by kefirek
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=19...st&p=968462 formularz dodawania zawodnika
dodawanie rekodu
baza danych zawodnik -id -imie -nazwisko -klub konkurencje_zawodnikow -id_zawodnika -id_konkurencji -pawilon -stanowisko -godzina [u]Pawilony[\u] -nazwa_pawilonu -ilosc stanowisk [u]ustawienia[\u] -początek kolejek -koniec kolejek i teraz tak na podstawie konkurencje zawodników musi się dać jakoś określić ilość wolnych stanowisk na danym pawilonie o danej godzinie dla przykładu Pawilon A ma 10 wolnych stanowisk jest 7 kolejek startowych co godz od 10-17 czyli (ilosc stanowisk * ilosc kolejek) = suma wolnych stanowisk czyli 10*7 = 70 stanowisk zawodnika 1 bierze udział w konkurencji o 10 na stanowisku 1 czyli zostaje 69 stanowisk wolne gdy dodaje zawodnika 2 to chciał bym żeby skrypt zaproponował mi wolne stanowiska mogło by to być na zasadzie listy select wybieram godz 10.00 to 2 w drugim select stanowisko jest już tylko od 2-10 a jeszcze lepiej gdyby wyświetlało mi w oknie wolne stanowiska Proszę o pomoc bardzo mi jest to potrzebne Ten post edytował ghastblood 13.06.2012, 14:54:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:35 |