![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-rea- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak zrobić, aby w php usunąć zawartość wskazanego katalogu? Mam taki kod:
Jednak on usuwa też katalog który został podany, jak temu zapobiec, aby była skasowana tylko jego cała zawartość (pliki i katalogi). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj coś takiego:
-------------------- |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rysh nie nabijaj bezsensownie postów, to Twoje ulubione zadanie w innych tematach też.
Niby jak mam dać FALSE skoro rmdir jest potrzebne? W PHP nie ma funkcji która usunie zawartość całego katalogu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma.
Podał Ci właśnie takie rozwiązanie jakiego potrzebujesz, przyjżyj się co daje Ci true|false. -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam tego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rysh nie nabijaj bezsensownie postów, to Twoje ulubione zadanie w innych tematach też. Niby jak mam dać FALSE skoro rmdir jest potrzebne? W PHP nie ma funkcji która usunie zawartość całego katalogu? Wytłumacz mi Twoje rozumowanie "bezsensownych" postów? Gdzie napisałem Ci coś bezsensownego? Twój kod -> usuwa całą zawartość folderu wraz z folderem. Twój kod +2 linijki ode mnie -> usuwa całą zawartość folderu zostawiając folder pusty. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:17 |