![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-aj_xv- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć
Mam mały problem Potrzebuję wyciągnąć z bazki wszystkie tytuły filmów zawierających słowo typ
Wywala błąd - nie wiem, czemu -> zapytanie prawidłowe, pola w tabeli są ok... ![]() Poza tym, jak zrobić, by wyszukało tylko frazę typ a nie na przykład typologia (w tym słowie znajduje się typ ? Bardzo proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście błędu nie podałeś
Poprawna forma zapytania z like
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miedzy like a fraza nie ma znaku "="
|
|
|
-aj_xv- |
![]()
|
Goście ![]() |
Na początku było divion by zero.
Zmieniłem teraz na
Teraz wywala Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ...public_html/indexfilm.php on line 6433 |
|
|
-aj_xv- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jest (prawie) ok. Wszystko ze słowem typ już jest - błąd tkwił w znaku = ...
Tylko teraz takie coś, czego nawet nie uiem opisać. Chcę by wyświetlało tylko tytuły ze słowem typ, a nie np. typologia, typografia... Samo typ ? usb2.0 - thx ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 12 Dołączył: 14.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-aj_xv- |
![]()
|
Goście ![]() |
Właśnie w tym problem, że fraza typ występuje nawet w środku słowa np "logotypach". Także fraza typ może być zarówno z przodu (wyrazy zaczynające się na "typ", w środku, lub na końcu np "stereotyp"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 12 Dołączył: 14.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod co masz pobiera wszystkie wystąpienia 'typ', w tym te w środku wyrazów.
To co ja podałem tylko te, gdzie występuje wyraz 'typ', czyli np. 'stereotyp' nie pobierze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat
Zwrócone zostaną nicki, które na początku zawierają frazę nazwa, czyli przykładowo będzie to nick: nazwatak.
Zwrócone zostaną nicki, które na końcu zawierają frazę nazwa, czyli przykładowo będzie to nick: testnazwa. Raczej odwrotnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, fakt, dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 16:01 |