![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--tromarek1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam taki problem.
W kodzie tym jest jeden błąd, ale nie wiem jak go naprawić. chodzi mi o linijkę $adres=$wiersz[0]; Gdy wysyłam wiadomość za pomocą newslettera, system właśnie przez tą linijkę wysyła wiadomość tylko do pierwszej osoby zapisanej w systemie MySQL. Bez tej linijki system nie ma prawa działać. Może mi ktoś pomóc. Próbowałem różnych sposobów i spędziłem nad tym pół dnia i nic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym raczej zwrócił uwagę na to, że zmiennej o tej samej nazwie $adres używasz do dwóch różnych celów, tym samym w
$adres=$wiersz[0] nadpisujesz tę zmienną. Zrób np:
Ten post edytował konrados 10.06.2012, 15:22:18 |
|
|
--tromarek1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Konrados, ale teraz po co teraz jest zmienna $adres. Te nadpisanie było w pełni poprawne. Dla pewności sprawdziłem to co napisałeś i oczom ukazał mi się błąd:
Nie używałem nigdy takiej pętli jak Foreach. możecie mi przybliżyć trochę temat? jak to połączyć z mysql? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie było poprawne. To co dajesz jako parametr do funkcji mysql_fetch_row ma cały czas wskazywać na mysql resource, który zwrócony został przez funkcję mysql_query. A ty sobie ją zmieniasz w pierwszej iteracji Twojej pętli.
Cytat Konrados, ale teraz po co teraz jest zmienna $adres No tam ląduje wartość z pierwszego pola, domniemuję, że adres email. Potem wykorzystujesz tę zmienną w funkcji mail. Weź pokaż kod, który wygenerował ten błąd. Ten post edytował konrados 10.06.2012, 15:35:00 |
|
|
--tromarek1-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki. Niechcący skasowałem kawałek potrzebnego kodu. Teraz jest dobrze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 08:07 |