![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W ostatnim czasie miałem włamanie na stronę (na szczęście bez większych konsekwencji). Na serwerze pozostał plik money$$$.php W środku znajduje sie skonpresowany kod. Po jego uruchomieniu pojawia się następujący skrypt (przesyłam zrzut ekranu). Spotkał się już ktoś z tym skryptem? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 8 Dołączył: 22.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj w google "shell php".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyszukiwanie obrazkiem kieruje do hasła "hacking shell"
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie niedostatecznie filtrowales upload plików i cos takiego sie przeslizgneło
wydaje mi sie ze ten pliczek to taki total commander serwera przez WWW, taki skompresowany Cpanel dajacy mozliwosci grzebania w serwerze osobie ktorej uda sie ten pliczek bez wiedzy wlasciciela strony na serwer wrzucic. -------------------- "The first 90 percent of the code accounts for the first 90 percent of the development time. The remaining 10 percent of the code accounts for the other 90 percent of the development time."
Tom Cargill, Bell Labs |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, jak wspomniano wyżej, może to być AntiSecShell
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 14 Dołączył: 8.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
filtrowanie po rozszerzeniu i MIME uploadu zapewne masz, natomiast sprawdz czy nie da sie podmienic .htaccess na serwerze podsyłajac uploaderem osadzonym na twojej stronie taki plik, i czy nie da sie wrzucic na strone kodu PHP w pliku GIF
ja np u siebie pozwalam tylko wrzucac obrazki, i kazdy uploadowany plik probuje otworzyc biblioteka imagemagick, nastepnie robie jego resize do rozmiaru orginalnego i zapisuje taki plik dopiero, wiec komentarze giną, a i .htaccess czy plik PHP sie nie przeslizgnie raczej przez takie cos. -------------------- "The first 90 percent of the code accounts for the first 90 percent of the development time. The remaining 10 percent of the code accounts for the other 90 percent of the development time."
Tom Cargill, Bell Labs |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:28 |