![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam kod strony (HTML) i chciałbym uzyskać z niego tylko treść strony. Innymi słowy: Chcialbym usunąć z niego wszytskie tagi htmlowskie, wszytsko co znajduje się w tagach Kod <script> xxx </script> oraz wsztsko co znajduje się w Kod <head> xxx </head> . Jak wykonać to najszybciej?
Ten post edytował Watt 9.06.2012, 19:42:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 5 Dołączył: 8.12.2011 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja explode i preg match all
-------------------- if($problem == 1)
{ header("Location: http://www.forum.php.pl"); } else { thinking(); } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 1 Dołączył: 13.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat funkcja explode i preg match all Dziękuję Ci, za podanie mi 2 funkcji, które mogę znaleźć w manualu. Bardzo lubię i cenię sobie takie odpowiedzi, ponieważ przeważnie rozwiązują one problemy każdej pytającej się osoby. Czy mógłby mi ktoś podać jakąś sensowną metodę na rozwiązanie mojego problemu? Słabo znam regexa i to: Nie chce działać. Chyba, że ktoś posiada lepszy pomysł? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest dział gotowych rozwiazań i nikt nie będzie dawał Ci gotowych skryptów, a ta ironia w Twoim wpisie nie powinna mieć miejsca.
Gogle nie gryzie, podstawowa funkcja do usuwania znaczników HTMl z ciągu znaków strip_tags. Wystarczy przejżeć komentarze do tej funkcji w manualu aby znaleźc odpowiednią funkcję. Wysil się trochę, a nie miej pretensji o to, że ktoś nie daje gotowego rozwiazania tylko wskazuje drogę. Ten post edytował IProSoft 9.06.2012, 20:40:42 -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:53 |