![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Programuje w php już kilka dobrych lat lecz nie widze sensu korzystania z programowania obiektowego. Ja widze te obiekty tylko jako zbiór funkcji i zmiennych. Nie rozumiem czym się różni stosowanie kilku klas (np mysql,validatory,obsługa plików) a napisanie zwykłych plików z funkcjami.
Zatem: Możecie mi podać linki/artykuły/tutoriale do ciekawych zastosowań programowania obiketowego w php? Lub poporstu jakiś dobry artykuł w którym jest wyjaśniony tego sens? Chodzi mi głównie o małe skrypty (nie same klasy) w których oop jest dobrze zastosowane. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozum mnie źle, ale nie chce mi się wierzyć, że programujesz kilka lat, a nadal nie widzisz sensu używania oop.
Ja bawię się w php'ie od prawie roku i nie wyobrażam sobie tego bez obiektówki. Zobacz sobie chociażby regułę "dry" lub pooglądaj sobie jak to wygląda w joomli. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez przesady, setka jest tematów na tym forum i jeszcze więcej o tym dlaczego oop jest dobre, a Ty zakładasz kolejny z takimi samymi pytaniami?
Cytat Programuje w php już kilka dobrych lat lecz nie widze sensu korzystania z programowania obiektowego. Dlatego nikt nie nazwie Cie koderem/programistą, tylko co najwyżej klepaczem kodu, z pracą przy większych projektach też byłoby ciężko Cie zatrudnić, bo niby co mógłbyś zaoferować? Powielanie tysiąc razy ten sam kod strukturalny? Ten post edytował !*! 9.06.2012, 13:32:29 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:15 |