![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, wiem, wiele już o tym było. Ale w moim przykładzie potrzebuję wartość wybranego selecta przekazać do inputa, który jeszcze ma podpowiedź - czyli w zależności od wprowadzonego ciągu znaków pokazuje się lista podpowiedzi do wyoboru.
Ale po kolei, więc mam selecta :
W php
alert pokazuje prawidłowo opcję wybranego selecta - o to mi chodziło. Ale jak teraz tą daną wykorzystać dalej w akcji związanej z inputem? a następnie mam inputa z podpowiedziami
Podpowiedzi działają bez zarzutu, ale chciałabym,aby jeszcze ograniczyć te dane poprzez dane, które zostały podane w selecie.
Jak przekazać taką daną do akcji związanej z naciśnięciem czegoś na inpucie. Czy da się jakoś do tego url przekazać zmienną, która zależy od wyboru danej w selecie? Może do tego trzeba podejść w zupełnie inny sposób. Jeżeli ktoś już robił coś takiego podpowiedzcie jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj w ten sposób:
http://jsfiddle.net/hfFJ6/ przepatrz zakres zmiennych w JS by to zrozumieć Ten post edytował jaslanin 9.06.2012, 18:34:30 -------------------- Good luck and happy PHP'ing
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie. wszystko super, ale...
próbuję tą zmienną podać w zmiennej, która ma być adresem url
patrzyłam na dokumentację tego coolautosuggest. Nie rozumiem, dlaczego w obróbce rezultatu jest ok, a przy wysyłaniu url już nie. Nie mam doświadczenia w stosowaniu takich pluginów. Postępowałam według wskazówek na stronie i wszystko działa, no tylko prócz tej zmiennej. A może to można ograniczyć w jakiś inny sposób? Muszę dostać tylko informację do ajax.php, aby wybrać odpowiednie dane z bazy. Może ktoś wie co jest nie tak z tą zmienną? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:23 |