![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powinien wyglądać kod który sprawdzi czy użytkownik podał poprawne hasło? (bez loginu , użytkownik wprowadza tylko kod zbudowany z cyfr i liter) localhost , Baza_danych , Tabela_danych , Janek , haslo1 (komórka w tabeli_danych zawierająca hasła nazywa się “kod”) Help me please !
|
|
|
![]()
|
||
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użytkownik wprowadza: localhost,baza,moja_tabela,jasio,haslo
nic lepszego mi do głowy nie przychodzi noi ustawiasz, że to co użytkownik przesłał zapisuje się do zmiennej $data zamiast: $dane = 'localhost,baza,moja_tabela,jasio,haslo'; bye Ten post edytował darkspirit 13.08.2004, 18:22:13 -------------------- |
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiales :] Dane: 'localhost,baza,moja_tabela,jasio,haslo' to sa moje dane sluzace do polaczenia z baza danych i odpowiednia tabela :] Uzytkownik wprowadza tylko 11-znakowy kod i dostaje dostep do "tajnej" strony
|
|
|
![]()
|
||
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja napisałbym coś takiego:
Zawsze działa ![]() Ten post edytował Vertical 14.08.2004, 14:41:18 |
|
|
![]()
|
||
Czy nie szybciej byłoby to zapisać w jednej linijce, bez zapisywania tylu rzeczy do zmiennych? bye ![]() Ten post edytował darkspirit 14.08.2004, 17:57:34 -------------------- |
|
![]()
|
|
czy w miejsce
Cytat if($pass != '') musze wprowadzic jakis kod z tabeli? (dostaje komunikaty ze podaje zle haslo :-/ tzn: wyswietla sie komunikat bledu Cytat 'błędne hasło' gdy wprowadzam kody z tabeli :-/ )A w ogole ten kod ktory mi podales ma byc wprowadzony do mojej "tajnej" strony czy tez moja "tajna" strone wywoluje przez Cytat echo 'prawidłowe hasło.'; ? z gory dziekuje...pozdro
|
|
|
![]()
|
||
Cytat(medi @ 2004-08-14 20:23:36) czy w miejsce Cytat if($pass != '') musze wprowadzic jakis kod z tabeli? (dostaje komunikaty ze podaje zle haslo :-/ tzn: wyswietla sie komunikat bledu Cytat 'błędne hasło' gdy wprowadzam kody z tabeli :-/ )A w ogole ten kod ktory mi podales ma byc wprowadzony do mojej "tajnej" strony czy tez moja "tajna" strone wywoluje przez Cytat echo 'prawidłowe hasło.'; ? z gory dziekuje...pozdro kod z tabeli wstawiasz do formularza, a zamiast echo 'prawidlowe hasło'; wpisz sobie include('tajna strona.php'); albo echo'open("tajna_strona.php")'; oczywiście trzeba by było pomyśleć o tym żeby wpisując w przeglądarke adres_strony/tajna_strona.php nie pokazało zawartości, może sesje albo ciasteczka? bye ![]() Ten post edytował darkspirit 15.08.2004, 11:55:02 -------------------- |
|
![]()
|
|
wypluwa mi ze funkcja sprawdzajaca: mysql_num_rows(): nie jest poprawnym parametrem SQL
![]() Kod if(mysql_num_rows(mysql_query("select kod from moja_tabela where kod = $pass")) != 0 ) echo include('secret.php'); else echo include('zle.php'); dzieki z gory za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 09:22 |