![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem tu "nowy" więc jeżeli źle zakładam temat lub w złym miejscu proszę o wybaczenie i wyrozumiałość mam problem jak napisałem w temacie chodzi o GG Bota problem polega na tym, że nie wiem jak dodać kolejną zmienną do msg
Oto kod: Kod <?php $msg = explode(" ", trim($HTTP_RAW_POST_DATA)); $msg[0] = strtolower($msg[0]); require_once('MessageBuilder.php'); $M = new MessageBuilder(); if($msg[0] == '/sms') { unset($msg[0]); $nr = implode(" ", $msg); mail("48$nr@text.plusgsm.pl","TEMAT MAILA","helo word","From: J "); } Wygląda to tak że jeżeli użytkownik Bota napisze "/sms 721289...." To otrzymam sms o tresci "hello word" natomiast chciałbym by użytkownik wpisując /sms {nr telefonu} {tresc sms} to wiadomosc o {tresc sms} zostanie dostarczona do {nr telefonu} Byłbym wdzięczny za przerobienie mego kodu:) Jeśli jakiej informacje są nie zrozumiałe proszę o pytania a udzielę odpowiedzi . Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze:
robisz instrukcję warunkową żeby sprawdzała czy wszystko jest wpisane np numer i treść później:
Jak by były problemy, pisz Ten post edytował Beniooo 16.09.2012, 11:17:05 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 04:19 |