![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konstrukcja bazy danych jest następująca w konkurencjach zawodników mam godzinę oraz stanowisko
w ustawieniach pawilonu mam ilosc stanowisk w pawilonie napisałem taki kodzik
generuje tabele dobrze ale zawodników wpisuje mi jak leci w konkretną godzinę a chciał bym osiągnąć efekt taki jak na obrazku czyli oprócz godziny dla zawodnika żeby był wpisany na odpowiednim stanowisku. ![]() By ameth69 at 2012-06-08 Naprawdę nikt nie może mi pomóc ? jestem bliżej niż dalej
generuje mi to tabele wpisuje nazwiska ale if w pętli zawsze zwraca pierwszą wartość i nie tworzy mi pustych komórek przez co nazwisko zawodnika nie znajduje się na odpowiednim stanowisku. może teraz ktoś mi pomoże siedzę nad tym cały dzień. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oj niestety nie masz racji bo jest w pętli również $s++; po drugie wypisuj mi wszystkich zawodników. Chodzi mi o to że if zawsze zwraca
przez co zawodnicy nie są wpisani na odpowiednie stanowiska tylko w ciągu a powinno mi robić pusty rekord w tabeli jak dane stanowisko jest puste [php][/php]if($g == $sql_r1['godzina'] && $s == $sql_r1['stanowisko']){ echo '<td>'.$sql_r1['nazwisko_zawodnika'].'</td>'; } else{ echo '<td> </td>} '; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj strukturę tabel i przyładowane dane to postaram i się pomoc. Bo po tym kodzie co podałeś ciężka ogarnąć co gdzie jest a można zapewne to zrobić mniejszą liczbą zapytań.
|
|
|
![]()
|
|
takie wizualne przedstawienie pomoże mi określić które stanowiska są wolne czyli jak dodam zawodnika do bazy danych ze ma konkurencje o godz. 12.00 na 3 stanowisku to wyświetli mi się on o godz . 12.00 w 3 rekordzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie musisz mieć w tego w phpcu polecam http://arshaw.com/fullcalendar/
|
|
|
![]()
|
|
Wolał bym php'a bo jquery i javascript wgl nie znam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi o bazę danych byś podał jakie masz tabele i nazwy kolumn oraz przykładowe dane w tabelach.
|
|
|
![]()
|
|
Zawodnik
-id -nazwisko -imie -klub Konkunrecjie -Nazwa konkurencji konkurencje_zawodnikow -id_zawodnika -id_konkurencji -godzina -stanowisko -pawilon Pawilony -nazwa_pawilonu Oczywiście każde ma ID z A_I Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował kefirek 9.06.2012, 22:24:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 21:30 |