![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 433 Pomógł: 64 Dołączył: 29.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Każdy rdzeń ma taktowanie 1,6 GHz, zegara nie dzieli się na ilość rdzeni. Ok, wydaje mi się, że moja wypowiedź tego nie definiuje. Cytat Co oczywiście nie oznacza, że wydajnościowo 2x 1,6 = 3,2. Mógłbyś to rozwinąć? Serio mówię- myślę, że nie tylko mi byś wyjaśnił kilka rzeczy. Swoją wiedzę o komputerach czerpię z amatorskich źródeł/doświadczeń, więc przyda się kilka rzeczowych słów od speca : ) Swoją drogą: wydwaćby się mogło, że opis 2x1.6GHz to fantastyczny chwyt marketingowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%)
|
no to wkońcu ten netbook jest dobry czy nie dobry? kupować czy nie kupować ?!?!
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Sam zdecyduj, abyś potem nie miał pretensji do nikogo oprócz siebie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Jeśli czujesz to, to bierz, jeśli nie czujesz, to się zastanów, jeśli takie urządzenie jest Ci potrzebne i doda ci +1 do samopoczucia podczas "kodowania" w parku, to jest to jakaś dodatkowa wartość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @prowseed, o co konkretnie pytasz? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%)
|
+10 do ciemniej strony mocy programowania ;]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
a myślałeś o takim wynalazku jak asus transformer (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) wytrzymuje jakieś 16h na baterii (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
co prawda ma Androida ale z tego co słyszałem da się na tym w php pisać - czyli postawić Apache, mysql .... a acer szczerze odradzam, mają słabą jakość wykonania co przy komputerze który ma być bardzo mobilny może być dużym problemem |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa |
sazian - nie bredź o acerach, to jakaś stara plotka, taka sama jak to że hp jest niby dobry.
Mam 3 acery i wszystkie działają bardzo dobrze, najstarszy laptop ma 5lat. |
|
|
|
|
|
|
|
HP to najgorsze zło i gówno jakie tylko ktokolowiek wyprodukował ;]
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%)
|
@prowseed: "Wolny" procesor dwurdzeniowy będzie szybszy w wykonywaniu obliczeń zrównoleglonych, będzie wydajniejszy przy pracy z kilkoma programami na raz (ponieważ odpada narzut przy przełączaniu wątków), ale będzie wolniejszy np. w kompresowaniu (choć nowe programy już obsługują wielowątkowość) od jednordzeniowego, ale taktowanego 2x szybciej.
To tak jakbyś miał 2 pracowników albo jednego dobrego. W zależności od rodzaju pracy dwóch razem będzie pracować albo 2x szybciej, albo wolniej niż jeden lepszy pracownik. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%)
|
chcialbym miec takie zmartwienia...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%)
|
chcialbym miec takie zmartwienia... Zmień preferencje z PHP na inny język, a zaczną cię dręczyć takie zmartwienia. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
haha,
dobrze mówi, polać mu! |
|
|
|
|
|
|
|
No to kupić tego netbooka czy nie?
Bo wy tu pijecie, polewacie a ja nadal nie wiem ! |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Red Hat - dorośnij.
|
|
|
|
|
|
|
|
TU cytat ze słynnego filmu Polskiego
Cytat Ale jest tylko suporex, no to brać? Brać, Brać !
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ |
Red Hat, wyluzuj trochę, co? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 23:37 |