![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Do dzisiaj za bardzo nie zagłębiałem się w tablice w PHP, ale teraz nadszedł czas aby się tego pouczyć i wgl. Więc mam taki problem, stworzyłem sobie już taką tablicę, poprzez wysłanie jednego $_POST'a dalej, w którym jest kolejny formularz $_POST. Tak wybieram te tablice:
I teraz potrzebuję odczytać tę tablicę $_POST['top'] po wysłaniu następnego formularza. Sesja raczej tutaj nie pasuje, gdyż piszę skrypt od przenoszenia wielu wątków, więc ktoś może w 2 oknie inne tematy chcieć przenieść, i nadpisze mu się ta sesja. Czy da się jakoś tę tablicę przepisać do kolejnego formularza? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sesja by pewnie była najlepszym rozwiązaniem, ale jeżeli nie, no to przesłanie danych tej zmiennej w ukrytym polu formularza ? type="hidden", albo przesłanie ich przez $_GET ( w adresie ).
-------------------- Zlecenia PHP / MYSQL / JAVASCRIPT / C++ / CSS / HTML na PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie sesja to zapis do formularza do pól hidden POST lub do adresu GET, jak podpowiedział kolega wyżej. Ewentualnie moło optymalne rozwiązanie - zapisywanie tymczasowych danych do tabeli w bazie danych.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie sesja to zapis do formularza do pól hidden POST lub do adresu GET, jak podpowiedział kolega wyżej. Ewentualnie moło optymalne rozwiązanie - zapisywanie tymczasowych danych do tabeli w bazie danych. Myślałem nad tym, no ale to są tablice a nie zwykły tekst. A gdybym to zapisał np w polu hidden w formie: "64, 88, 22, 56 itd" to jakbym to potem użył w zapytaniu :f W tym drugim FORM moderator wybiera do jakiego działu ma przenieść wszystkie wątki, i potem bym zrobił pętlę po ilości zaznaczonych tematów aby wszystkim wraz z postami w nich ustawiło nowy dział. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spokojnie odczytasz te wartości z pola hidden za pomocą explode
-------------------- Zlecenia PHP / MYSQL / JAVASCRIPT / C++ / CSS / HTML na PW
|
|
|
![]()
|
|
Spokojnie odczytasz te wartości z pola hidden za pomocą explode Wiem, znam tę funkcję gdyż sam jej wiele razy używałem, ale na ten pomysł akurat nie wpadłem ![]() Obczaje czy na pewno będzie dobrze działać, i dam Pomógł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:42 |