![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam pewien problem odnośnie wybierania danych z bazy damych. Mianowicie jak mam jedną tablę to w poskładaniu tego do tablicy nie ma problemy ale jeśli mamy join(left, right, inner,itp...) to już pojawia się u mnie problem. Mam przykładowo takie wyniki: (Tabela bez relacji)
(Tabela z relacja)
(A chciałbym mieć to poukładane w taki sposó ![]()
Mógłbym to ręcznie zrobić ale pytam się czy istnieje jakaś metoda, która automatycznie to wykona ? Mam nadzieję, że nie zrobiłem żadnego błędu. Pozdrawiam. Nikt nie ma żadnych pomysłów ![]() Dodam jeszcze, żeby to można było wykonać 1 zapytaniem |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest kwestia zapytania, jeżeli taką tablicę chcesz to musisz sobie ją w taki sposób ułożyć - imho jest to nie potrzebne, ale jak kto woli
![]() Zend nie udostępnia żadnej takie metody, ewentualnie Doctrine robi coś podobnego na poziomie Entities. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest kwestia zapytania, jeżeli taką tablicę chcesz to musisz sobie ją w taki sposób ułożyć - imho jest to nie potrzebne, ale jak kto woli ![]() Zend nie udostępnia żadnej takie metody, ewentualnie Doctrine robi coś podobnego na poziomie Entities. Ułożyć czyli masz na myśli napisać skrypt, który to zrobi a nie ułożyć zapytanie SQL`owe ![]() ![]() "imho jest to nie potrzebne" - o co chodzi, może literówka ? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:43 |