![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Dopiero zaczynam zabawę z php i być moze moje pytania będa banalne za co z góry przepraszam. Mam problem z dołączaniem innych plików do skryptów php. 1. Struktura plików wygląda następująco / | |___ site |___ config | |____ config.php | |____ init.php | |____ session.php | |___ test |____ testuj.php 2. Wywołuję stronę domena.com.pl/site/test/testuj.php ------------testuj.php----------------- <?php include('../config/session.php'); if ( !defined('INIT_TEST') ) { die("Nie ustawiona"); } ?> <html> <head> <title>testuj</title> </head> <body> <CENTER><B>DANE</B></CENTER> <?php print($user . '<br>'); print($foto . '<br>'); ?> </body> </html> ------------testuj.php----------------- ------------session.php---------------- <?php include('./site/config/init.php'); if ( !defined('INIT_TEST') ) { die("Nie ustawiona"); } ?> ------------session.php---------------- ------------init.php------------------- <?php include('./site/config/config.php'); if ( !defined('INIT_TEST') ) { die("Nie ustawiona"); } ?> ------------init.php------------------- ------------config.php----------------- <?php define('INIT_TEST',true ); $user = 'krzych72'; $foto = 'brak'; ?> ------------config.php----------------- 3. I oczywiscie zmienne $user i $foto sa puste, a INIT_TEST jest jednak ustawione - DLACZEGO? 4. Dlaczego w plikach session.php i init.php w include musze podawac pelna sciezke? 5. Dlaczego jesli pomyle sie w nazwie ktoregoś z dołączanych plików dostaję czystą stronę - nie zwraca mi żadnego błędu - CZY MOŻE COŚ MAM W KONFIGURACJI php CZY WWW NIEUSTAWIONE? 6. Dane serwera: Windows 2000 Appache 2.0.50 php 4.3.6 Z góry dziękuję Wam za pomoc!!! Ten post edytował krzych72 17.08.2004, 06:25:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błędy ci nie zwraca bo masz peninie ustawione display_errors na off.
-------------------- Never underestimate the power of human stupidity!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze wyedytowac posta i uzyc znacznikow [php] wokol kodu php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 23:45 |