![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wstawić na stronę najprostszy button, który otaguje mi zaznaczone słowo w htmlowym textarea.
Zaznaczam wyraz, klikam na ów przycisk i robi się <tag>wyraz</tag>. Nie znam javascriptu, więc w zasadzie proszę o gotowy wzór, który przerobiłbym na różne tagi, bo zasada z pewnością jest ta sama dla pogrubiania, podkreślania etc. Ten post edytował Print_Screen 5.06.2012, 22:26:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ten dział: Gotowe rozwiązania
https://www.google.pl/search?q=bbcode+gotowy+skrypt -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się w javascripcie?
Nie buduję forum internetowego. Najlepiej, gdyby nie musiało działać po stronie serwera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 12 Dołączył: 14.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki! Oto mi chodziło! Poniższy kod uzyskany dzięki zlinkowanej stronie ładnie działa.
Czy dałoby się może jakoś poprzestawiać te komendy tak, żeby dorobić opcję odwracającą ostatnie zmiany? (przycisk cofnij). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 12 Dołączył: 14.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/43gqC/2/
W tym skrypcie możesz cofnąć ostatnią zmianę, żeby móc cofać więcej wstecz, musiałbyś zapisywać wartość textarea po każdej zmianie np. do tablicy. |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki!
Odświeżam temat, bo napotkałem mały problem. Otóż funkcja działa tylko z polem o nazwie text. Jeśli są dwa pola o nazwie text, to działa z tym pierwszym. Czy możliwe jest by działało to na wszystkich polach w dokumencie? Czy też każde pole tekstowe musiałoby mieć swoje przyciski do tagowania? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:21 |