Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Drupal] Style dla widoków modułu views
Bryla

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość "ręcznego" definiowania wyglądu dla bloków generowanych przez moduł views?
Może łatwiej będzie na przykładzie: nie chcę na stronie głównej robić standardowej listy z newsami tylko wyświetlać po 3-5 ostatnich newsów z danej kategorii. Bloki już mam odpowiednio skonfigurowane. Teraz chciałbym aby przypominały one listę standardowych artykułów, a dokładniej style css. Czy istnieje możliwość ręcznej zmiany wyglądu takich bloków?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
spookypld

-----

Views chyba sam generuje pliki .css do każdego z widoków. Natomiast wyświetlanie na stronie głównej 3-5 ostatnich wiadomości z danej kategorii można rozwiązać na kilka sposobów. Ja znam sposób w Drupal 6. Tworzysz sobie 3 widoki, oddzielne do każdej z kategorii i instalujesz mod Panels (albo Panel Views). Tworzysz nowy panel z 3 kolumnami i do każdej przypisujesz oddzielny widok. O to chodziło? Zamiast panelów możesz też po prostu ustawić sekcje w skórce Drupala i do każdej z nich wrzucić widok blokowy (View type Block czy jakoś tak).

Ten post edytował spookypld 4.06.2012, 19:06:09
+Quote Post
Bryla

-----

Dotyczy to wersji 7.12

EDIT: NIe mam problemu z utworzeniem bloków, a z ich wyglądem.

Ten post edytował Bryla 4.06.2012, 19:17:34
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:08