![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Justyna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zamiasta kilka-kilkadziesiąt razy używac OR chciałam użyc funkcji array, ale nie dział mi to poprawnie. Pod spodem mój kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Justyna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Otrzymałam błąd :
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE w linijce SELECT * from tabela where kontakt REGEXP '$vars'; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A Ty to tak po prostu skopiowałaś? No to zapytanie musisz wrzucić przecież do funk. mysql_query
Edit: brakowało średnika. Ten post edytował konrados 2.06.2012, 18:10:27 |
|
|
--Justyna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Uzywam $wykonaj = mysql_query($zap);
tak wiec moja funkcja OK. Domyśliłam sie ze brakuje srednika, dodalam go i skrypt dobrze się wykonal, ale strasznie długo mielił zanim się wykonał. Czy to jest optymalny sposób? |
|
|
![]()
|
|
A ile Ty masz tam rekordów?
Może pomoże założenie indeksów na 'kontakt' i 'email'. |
|
|
--Justyna-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rekordów jest kilkanaście tysiecy.
Skrypt działa poprawnie poza faktem, że zamula i obciąża serwer. Czy można użyc optymalniejszej funkcji? |
|
|
![]()
|
|
No optymalniejsze jest chyba jednak użycie OR i zwykłego = lub like (wyrażenia regularne zapewne zajmują więcej czasu).
Miało być wygodnie a nie wydajnie:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:21 |