![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie . Od jakiegoś czasu mam następujący kłopot. Strona bazuje na formularzach wysyłających dane metodą POST.Składa się z index.php gdzie includowane jest menu.php oraz strony do wyświetlenia zmieniające się dynamicznie z menu.
Wygląda to mniej więcej tak:
Teraz mam jakąś podstronę np. karta.php , na której dane umieszczone są w formularzu przesyłane metodą POST. Po wysłaniu danych z formy umieściłem kod jquery ze znikającym okienkiem potwierdzającym wykonanie zapytania mysql_query. Problem jest w tym że po przeładowaniu strony dane z formularza zapisują się ponownie i są znów wykonane więc dodaje się kolejny wpis do bazy. Aby temu zapobiec zrobiłem
Jednak z powodu przeładowania strony komunikat się nie wyświetli. Jak nie miałem headera wszystko działało. W momencie przeładowania strony dalszy kod nie będzie wykonywany. Moje pytanie brzmi: Czy jest szansa na wykonanie takiego echo po przeładowaniu strony?? bądź przed gdzieś w innym miejscu np menu.php, żeby był widoczny div z potwierdzeniem zapytania?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomość w $_SESSION
lub JS + setTimeout -------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:39 |