![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam sobie takie ło zwyłe dwa inputy (mam też trzeciego
![]() czyli input3 = inpu1+inpu2; robiłem to tak:
gdzie this, to jeden ze składników sumy....a suma to....suma ![]() Bardzo proszę o pomoc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zrobiłem to w oddzielnej funkcji:
Kod function suma(){ var input1 = parseInt(document.forma.input1.value); var input2 = parseInt(document.forma.input2.value); var input3 = input1 + input2; document.forma.input3.value = input3; } a w onblur wywołałem powyższą funkcje -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
takie coś nie działa (błąd JS, nawet gdy funkcja suma() jest pusta) :/
co jest? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmien nazwe funkcji z suma na cos innego, z jakiejs niewiadomej mi przyczyny, ta nazwa jest zastrzezona, nie ma jej jednak na liscie zastrzezonych slow.
PS. Przenosze na Javascript -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Masz rację, że chodziło o zmianę nazwy
![]() Albo bym chciał aby w jednym inpucie było takie coś = (input1*2,45 + input2*3,4 + input3*........) ![]() PS Mam 9 takich inputów Wielkie dzięki za odpoiwedź Ten post edytował TomASS 14.08.2004, 08:44:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(TomASS @ 2004-08-13 21:46:53) Albo bym chciał aby w jednym inpucie było takie coś = (input1*2,45 + input2*3,4 + input3*........) ![]() a skąd bierzesz licze przez którą mnożysz zawartość intup`a:?: to jakaś dowolna czy może jest od czegoś zalerzna:?: P.S. napisz dokładnie jaki skrypt potrzebujesz i jak ma działać to wtedy może ktoś napisze już cały a nie 3 z 9 input`ów etc... -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Okej. To mam tak:
- 8 inputów....nadajmy im nazwy produkt1,produkt2.......produkt3 - 1 input pt. suma_sztuk (disabled) - 1 input pt. suma_opakowań (disabled) I teraz mogę wpisywać sobie w inputy "produkty" liczby i chiałbym aby tak: - gdy wpiszę w którymś z 8 inputów dowolną liczbę, to w "suma_sztuk" pokazuje mi się suma WSZYSTKICH ośmiu inputów (oczywiście nie muszę wszystkich wypełniać, wystarczy, że wypełnię jeden) - w inputa suma_opakowań chciałbym mieć takie oto coś: input1*1 + input2*2 + input3*8+....+input8*2 (też oczywiście nie muszę wypełniać wszystkich inputów) Chciałbym to w js.... Dzięki za pomoc Pozdrawiam serdecznie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy chodzi o coś mniej więcej takiego:
a problem z nazwą funkcji suma() był pewnie dlatego, że był też input o takiej samej nazwie --- [document.forma.]suma() nie ma sensu, stąd błąd |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 17:21 |